- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Hromadně přidat materiály
Sacharidy izolace, děleni, čiření, odbarvování
CH - Chemie
Hodnocení materiálu:
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiál16. SACHARIDY (1)
Izolace a dělení sacharidů
Sacharidy se z potravin většinou oddělují extrakcí. Potravina musí být jemně rozemleta. K rozemletí (mlýnky, homogenizátory).
Jako e.č. se používá 80% etanol, který je vhodnější především u vzorků, kde může docházet k enzymovým změnám. Při použití H2O jako e.č. se přidává malé množství HgCl2, aby se předešlo enzymovým změnám.
Teplota extrakce 40-50°C ( aby nedošlo k porušení koloidního roztoku
u škrobnatých PT pod 40°C ( aby nedošlo k mazovatění škrobu
u tučných potravin (čokolády) teplota extrakce musí odpovídat teplotě tání tuku ( jinak
částice cukru zůstávají uzavřeny v tukovém obalu.
Izolace extrakcí
Naváží se rozemletý vzorek a extrahuje se 80% etanolem ( filtrace extraktu ( k nerozpustnému zbytku se přidá další podíl 80% etanolu ( zahřívání na vroucí vodní lázni pod zpětným chladičem ( jestliže je etanolový podíl zbarven – další extrakce v Soxhletově přístroji
Izolace chromatografií
Metody: papírová chromatografie, chromatografie na tenké vrstvě, dělení ply
Vloženo: 11.01.2011
Velikost: 34,00 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Mohlo by tě zajímat:
Skupina předmětu CH - Chemie
Podobné materiály
- CH - Chemie - MONOSACHARIDY.doc
- CH - Chemie - OLIGOSACHARIDY.doc
- CH - Chemie - POLYSACHARIDY.doc
- CH - Chemie - sacharidy 1
- CH - Chemie - Sacharidy
- CH - Chemie - Sacharidy.doc
- CH - Chemie - DNA, RNA, monosacharidy, polysacharidy, bílkoviny
- CH - Chemie - Oligosacharidy
- CH - Chemie - Polysacharidy
- CH - Chemie - Oligosacharidy
- CH - Chemie - Polysacharidy
- CH - Chemie - Rozdělení a vlastnosti sacharidů, monosacharidy, přehled, t
- CH - Chemie - Sacharidy Bertrand, Schoorl, Lane-Eynon
- CH - Chemie - Sacharidy stanovení škrobu, vlákniny
- CH - Chemie - Sacharidy
- BI - Biologie - Dělení, metamorfózy a uplatnění stonků
- BI - Biologie - Dělení, typy, metamorfózy a využití listů
- ZSV - Základy společenských věd - politická sociologie (politická moc, strany, rozdělení, volební systémy)
- ZSV - Základy společenských věd - systém práva (úvod, rozdělení, oblasti+občanské právo)
- ZSV - Základy společenských věd - základy ekonomie (vývoj, školy, rozdělení, hospodářský proces, tržní systém, zákony trhu)
- ZSV - Základy společenských věd - FILOZOFIE A JEJÍ POČÁTKY, ROZDĚLENÍ, CHARAKTERISTIKA A ZÁKLADNÍ FILOZOFICKÉ POJMY
Copyright 2024 unium.cz