- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Hromadně přidat materiály
Biochemie II
AHA09E - Agrochemie
Hodnocení materiálu:
Vyučující: Ing. Eva Čadková
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálZákladní rozdělení bílkovin
-dělení podle základních fyzikálních vlastností
PROTEINY: -jednoduché bílkoviny
-protaminy – zásadité, rozpustné ve vodě, vázány na nukleové kyseliny
-histony – zásadité, rozpustné ve vodě, izolovány v buněčných jádrech červených a bílých krvinek
-prolaminy – rozpustné ve zředěné kyselině, zásadité, rostlinné tkáně, obilná zrna, gliadin z pšenice a žita, hordein – ječmen
-gluteliny – glutenin, spolu s prolaminy hlavní bílkoviny v mouce
-albuniny – neutrální, rozpustné ve vodě, nachází se ve všech živočišných a rostlinných tkáních, v krevní tekutině
-mléčné- laktoalbuminy v syrovátce
-svalové – myogen
-krystaliny – bílkoviny oční čočky
-globin – krevní barvivo
-vaječný – bílek vajíčka
-rostlinné – leukosin v obilí. Legumelin v hrachu
-globuliny – slabě kyselé, rozpustné ve zředěných kyselinách a zásadách, nacházejí se ve všech živočišných a rostlinných tkáních
-mléko – laktoglobulin
-svaly – myosin
-krev – fibriogen
-hrách – legumin
-fazol – fazeolin
-brambory – tuberin
Proteiny – složené bílkoviny z vlastní bílkoviny a proster
Vloženo: 16.06.2009
Velikost: 30,50 kB
Komentáře
Mohlo by tě zajímat:
Skupina předmětu AHA09E - Agrochemie
Reference vyučujících předmětu AHA09E - Agrochemie
Reference vyučujícího Ing. Eva Čadková
Podobné materiály
Copyright 2024 unium.cz