- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiáli subjektu prověřit určité skutečnosti týkající se její činnosti či výsledků.zákonné požadavky – z dikce řady zákonů vyplývá oprávnění, zpravidla státních orgánů, provádět vybrané kontrolní činnosti, např. kontrolu skutečností souvisejících s daňovým přiznáním. 1.1.1 Funkce a proces kontrolyKontrola jako manažerská sekvenční funkce kromě soustavného sledování a kriti- ckého hodnocení jevů a procesů plní v organizaci ještě další funkce. Základní funkce vnitřní kontroly jsou:1. Stanovení standardů (kritických kontrolních bodů), tj. ukazatelů, které slouží jako kritéria pro srovnávání skutečnosti s plánem. Standardy mají být snadno zjistitelné, pokud možno kvantifikovatelné a pro hodnocení jevů a procesů relevantní ukazatele. Mají umožnit snadno, rychle a objektivně zjistit sledovanou skutečnost ve srovnání s plánem nebo se žádoucím či cílovým stavem. Pro každou organizaci, vnitropodnikovou organizační jednotku a pro každý výrobní proces je nutno vypracovat specifické standardy. Nejčastěji používané standardy se rozdělují do následujících skupin:
Vloženo: 3.07.2012
Velikost: 22,93 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Mohlo by tě zajímat:
Skupina předmětu MNG - Management
Podobné materiály
- E - Ekonomie - Kontrola marketingových plánů a informační soustava
- UCE - Účetnictví - Účetní dokumentace, účetní zápisy, jejich kontrola a opravy
- E - Ekonomie - Kontrola ve veřejném stravování
- BI - Biologie - Mikrobiologická kontrola masa a masných výrobků
- BI - Biologie - Mikrobiologická kontrola obalových hmot
- BI - Biologie - Mikrobiologická kontrola pomocných surovin
- BI - Biologie - Mikrobiologická kontrola vody
- BI - Biologie - Mikrobiologická kontrola výrobních zařízení
- BI - Biologie - Mikrobiologická kontrola zákusků, pečiva a těstovin
- E - Ekonomie - MO24 Plánování a kontrola
- UCE - Účetnictví - Účetní zápisy a knihy, kontrola v účetnictví
- MKT - Marketing - Organizování, Kontrola
- MNG - Management - Kontrola
Copyright 2024 unium.cz