- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Popisek: Okruhy z pisnin i atlas trav
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálší stranou
Pýr plazivý – dvouřadý klasBojínek luční
Psárka lučníOvsík vyvýšený
Trojštět žlutavýPsineček výběžkatý
Lipnice lučníLipnice obecná ..?
http://www.pyly.cz/pyly/pages/fotoalbum/page/index.php?ID=3&PHPSESSID=a157c867b198e09adc26d7c2b69850a3
JETELOVINY
Jetel lučníJetel plazivý
Jetel nachovýJetel zvrhlý
o.php?423:"
Vojtěška setáVojtěška srpovitá
Komonice bílá Štírovník růžkatý
- list – vroubkovaný po celém obvodě- květ – okolík, 5ti četný květ
Vičenec ligrusČičorka pestrá
- plstnatý, kvete odspoda- na konci lístku zoubek
Úročník lékařský (bolhoj)Hrachor luční
Hrachor hlíznatýVikev plotní
Vikev ptačí
Speciální fytotechnika PEF
Okruhy otázek z pícninářství
Pícninářství – obecné otázky
Co jsou pícniny?-rostliny, co slouží k výživě hosp.zvířat,zejména skotu (objemné krmivo)
Jak rozdělujeme pícniny z hlediska osevních postupů?- buď jednoleté nebo víceleté pícniny
Čím je dána kvalita objemných krmiv?-stravitelností krmiva,koncentrací živin,vzájemným poměrem živin,výskytem škodlivých látek
Čím lze ovlivnit kvalitu objemných krmiv?-výběrem druhů a odrůd krmných plodin,fenologickou fází,volbou termínu seče,ekologickými podmínkami,výživným a vodním režimem,způsoby sklizně,konzervace a skladování
Jaké jsou hlavní způsoby konzervace píce?-přirozené sušení (sluncem), silážování, senážování (do fólie nebo do vaků)
Pícniny na orné půdě
Jaké znáte víceleté pícniny na orné půdě?-jeteloviny(vojtěška setá,jetel luční),trávy a jetelovinotravní směsi
Vyjmenujte naše nejvýznamnější jeteloviny-vojtěška setá,jetel luční
Vyjmenujte způsoby zakládání porostů jetelovin –bez krycí plodiny(jarní nebo letní výsevy) nebo do krycí plodiny(na zelenou píci, na zrno)
V jakých oblastech se pěstuje vojtěška setá; jetel luční?-vojtěška-kukuřičná nebo řepařská výrobní oblast,a jetel se pěstuje v bramborářské výrobní oblasti
Jaké jsou hlavní přednosti jetelovin?-kvalita píce: N-látky, příznivý obsah esenc. aminokyselin, popelovin (Ca,P) a vitamínů, vysoká stravitelnost píce: 60-80%, obsah živin se mění a stářím snižuje, -předplodinová hodnota: fixace N ze vzduchu, obohacení půdy organickou hmotou, čerpání živin z větších
Vloženo: 31.01.2011
Velikost: 3,32 MB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Copyright 2024 unium.cz