- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Hromadně přidat materiály
ukazatel kvality plodin
ARA28E - Fyto 2
Hodnocení materiálu:
Vyučující: doc. Ing. CSc. Ivana Capouchová
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiáltravinových řetězců
Výnos obilnin
R = počet rostlin na jednotce plochy (uvádí se na 1m2
K = počet klasů (lat) na jedné rostlině – počet plodných odnoží
Z = počet zrn v klasu (latě)
A = HTS
V (t.ha-1) = R*K*Z*A/100 000
Kvalita pšenice
pro potravinářské účely
vlhkost – max. 14%
objemová hmotnost – min. 76 kg/hl
obsah N-látek v sušině – min. 11,5%
sedimentační index (charakterizuje množství a kvalitu lepkových bílkovin) – min. 30ml (pekárenská), max. 25ml (pečivárenská)
příměsi a nečistoty – max. 6%
číslo poklesu – min. 220 s
Hnojení dusíkem u Řepky ozimé
výjimečně na podzim – malá dávka 20-40 kg/ha
na jaře
regenerační – regenerace kořenového systému 75 - 100 kg N/ha
produkční – období začátku prodlužování stonku 50-75 kg N/ha
období žlutého poupěte – při tvorbě poupat 20-30 kg/ha
Jakostní ukazate
Vloženo: 29.06.2009
Velikost: 32,50 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Mohlo by tě zajímat:
Skupina předmětu ARA28E - Fyto 2
Reference vyučujících předmětu ARA28E - Fyto 2
Reference vyučujícího doc. Ing. CSc. Ivana Capouchová
Podobné materiály
Copyright 2024 unium.cz