- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Sušina atd
AHa02E - Výživa hospodářských zvířat
Vyučující: doc. Ing. CSc. Alois Kodeš
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálrozplísnění, pach
krmiva se analyzují suchá a jemně rozemletá
Stanovení předsušiny
Krmiva se odrušují – na obsah vody
mineralizace
Při 40°C dojde k převodu povrchu NL na amonné soli
2.fáze Destilace
- vytěsní amoniak, jímá se ve 4% kys. Trihydrogenborité indikátor Fashiro
3.fáze filtrace – 0,1N kyselinu sírovou do odbarvení
1ml0,1N0,0014g N
(kys. Sírová
Stanovení tuku dle Sochleta a Twiesselmanna
Princip – extrakce tuku petroléterem
Postup: do papírové extrakční ________ navážíme5g vzorku, zvážíme vysušenou extrakční baňku a obojí vložíme do extrakčního přístroje, umístění ve vodní lázni a pod zpětným chladičem
Extrahujeme 6-8hodin, kdy extrakční činidlo petroléter, prokapává ____ a vzorkem
Stanovení Vlákniny dle Hernenbergera-Stohmana
vláknina – komplex látek – polysacharidů včetně ligninu a ____
postup: vzorek se vaří s kyselinou a zásadou ve fritě ( vzorek se pak suší při 550°C
kyselina rozpouští hemicelulózu, zásada lignin
výpočet BNLV v krmivu
BNLV = S- (NL + T + Vl + Pop)
Dělení sacharidů
Vnitřek buněk jsou stravitelné více
Stěna buněk méně stravitelná
Vnitřek – proteiny, cukry, pektin
Stěna – celulóza, lignin
Dál papír hodnocení krmiv na základě stravitelnosti živin
Vloženo: 16.07.2009
Velikost: 40,50 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Copyright 2023 unium.cz. Abychom mohli web rozvíjet a dále vylepšovat podle preferencí uživatelů, shromažďujeme statistiky o návštěvnosti, a to pomocí Google Analytics a Netmonitor. Tyto systémy pro unium.cz zaznamenávají, které stránky uživatel na webové stránce navštívil, odkud se na stránku dostal, kam z ní odešel, jaké používá zařízení, operační systém či prohlížeč, či jaký má preferenční jazyk. Statistiky jsou anonymní, takže unium.cz nezná identitu návštěvníka a spravuje cookies tak, že neumožňuje identifikovat konkrétní osoby. Používáním webu vyjadřujete souhlas použitím cookies a následujících služeb: