- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálfce produkční produkce rostlinná a živočišná, na tuto fci navazuje potravinářství
fce mimo produkční - především fce krajinotvorná
obě funkce se spolu prolínají
Střídání plodin v prostoru a čase, důvodem střídaní plodin je zajištění výroby potravin pro obyvatelstvo bez vyčerpávání a zatěžování půdního prostředí opakovaným pěstováním jedné a téže plodiny. Proto se po sobě řadí plodiny, které se v nárocích a v účincích na půdu liší. Dalšími důvody střídání je odlišná hloubka kořenění rostlin a různě prospěšné nebo neprospěšné posklizňové zbytky.
Únava půdy - stav , kdy se půda jeví nevhodná pro pěstování téže rostliny
příčiny: odčerpání živin, výskyt chorob, dočasná toxikace půdy kořenovými výměšky
všeobecná a pravá únava - ? Pokud je to tak jak si myslím tak :
Všeobecná je způsobená nedostatkem živin a všeobecnou vyčerpaností kdežto pravá je
způsobená monokulturou.
Je to opak střídání plodin, několik let se nic nestřídá. Není to výhodné, projevuje se únava. Za monokulturu se považuje pěstování stejné plodiny 3 roky za sebou jinak ne.
Podmítka - mělké zpracování půdy po sklizni, které zanechávají půdu se strništěm a v ulehlém stavu
Úkolem je omezit výpar vody přerušením kapilarity. další úkol - likvidace plevelů,
podpoření klíčení semen plevelů (vyklíčená semena pak zničíme). Musí být provedena
brzy po sklizni ( do 4 dnů )- zlepšení podmínek pro orbu, podpora biologické činnosti půdy, zapravení prům. hnojiv, výsev meziplodiny. Hloubka podmítky - mělká, střední (8-12 cm), hluboká
agrotechnický termín provedení - včasnost »» po úklidu ( do 4 dnů)… podle toho kdy se sklízí ( většinou červenec – srpen) předpokládám že to tak je…
Orba - nejvýznamnější, má rozhodující vliv na celkový stav půdy tj. na fyzikální i biologický. Správně provedená orba půdu drobí, kypří, mísí a obrací (120°).
způsob orby- volíme podle terénu, tvaru a velikosti pozemku
záhonová - rozdělení pozemku na záhony (do skladu, do rozoru)
do roviny (používají se oboustranné nebo otočné pluhy)
do kola (do figury)
orba nepravidelných ploch (nejobtížnější pro trojúhelníky)
do svahu
technika - pluhy
- plužní těleso má několik typů odhrnovaček- válcovitá
kulturní (univerzální)
pološroubovitá
šroubovitá
Půda připravená pro výsev plodiny. Má dvě vrstvy, spodní slehlá, která umožňuje sít do požadované hloubky a vrchní kyprá vrstva, která umožňuje dostatečný přístup vzduchu k osivu a proniknutí klíčku půdou, má mít „tvrdou postýlku, ale měkkou peřinku“
smýkání– smyky- urovná se povrch
vláčení– brány- nakypří se
válení- válce- utužení půdy
Jedná se o zrychlení a hlavně zlevnění zpracování půdy, hluboká orba je značně energeticky náročná proto se uplatňují minimalizační metody :
vynechávání některých zákroků
spojování zákroků v menší počty (zároveň s kypřením se také vysévá plodina)
omezení hloubky či plochy
setí do nezpracované půdy
Nehodí se pro kamenité a zaplevelené půdy protože je to moc náročné na ošetřování proti plevelům.
Pícniny- plodiny, které jsou určené ke krmení přežvýkavců (hosp. zvířat)
vojtěška setá
jetel luční
jetel plazivý
štírovník růžkatý
Jednou z hlavních předností je výnosová stabilita, jsou také významné protože nepotřebují (díky hlízkovým bakteriím) hnojení dusíkem a tím že poutají vzdušný dusík do půdy zlepšují výnos plodin, které jsou po nich zaseté.
jílek vytrvalý
jílek mnohokvětý
srha říznačka
kostřava luční
bojínek luční
Kukuřice na siláž
Číslo FAO je číslo ranosti, charakterizuje hybrid a délku jeho vegetace
TTPSkládají se z trav, jetelovin a ostatních dvouděložných rostlin
zemědělské ( louky, pastviny)
nezemědělské ( trávníky)
kontinuální pastevní systém – pase se po celém pozemku najednourotační pastevní systém – pastva se na pozemku dávkuje např.: pomocí elektrického ohradníku který se po pozemku přemisťuje podle potřeby.
Pšenice obecná, kukuřice,ječmen setý, ale taky rýže a žito tak nevím vyberte si…
Hmotnost 1000 semen - dvakrát 500 semen, je výnosovým prvkem hospodářského výnosu
Odnož se vytváří v odnožovacím uzlu (asi 15 - 20 m pod povrchem půdy).Odnož je vytvoření dalších stébel a klasů nebo lat.
Ozimé obiloviny - pšenice obecná, žito, tritikale
významným faktorem pro pěstování ozimých obilovin je přezimování porostů a schopnost čelit nepříznivým podmínkám během zimy a v předjaří
jarní obiloviny - oves, kukuřice
Nejvhodnější vlhkost je asi 14%
Viz otázka 18.
Předpokládám že to je ječmen setý
Vyrábí se slad » pivo, kroupy, vločky, mysli a kávové náhražky.
Čtyři skupinyE - elitní
A - kvalitní
B - chlebová
C - nevhodná pro pekařské účely
Využití žitné mouky na chlebové pečivo a využití na výrobu lihovin
Vyšší obsah vlákniny než u jiných obilovin
Vysoký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin
Kroupy- ječmen jarní, jáhly - proso
LuskovinyČR - hrách
světa - sója
Mají schopnost vázat vzdušný dusík prostřednictvím hlízkových bakterií- pokrývají
téměř veškerou svoji potřebu N a obohacují o dusík i půdu pro následné plodiny.
Luskoviny jsou bohaté na vitaminy skupiny B, na minerální látky a na vlákninu
nepoléhává ( ale dochází k proplétání rostlin )
Řepka olejná
Myslím že je to hořčice…
Dvounulová řepka - snížený obsah kyseliny erukové (retardace růstu a poruchy trávení) a Glukosinolátů (negativně ovlivňují činnost štítné žlázy a toxicky působí na játra)„00“ se nejvíce pěstuje
Máksemeno máku - olej pro jedlé i technické účely
makovina - farmaceutický průmysl, obsah alkaloidů, hlavně morfinu
Zážehové – bioethanol ( vzniká alkoholovým kvašením cukrů)
Vznětové – bionafta (obsahuje MEŘO – metylester řepkového oleje)
39.Desikace-způsob přerušení vegetace a vysušení rostlin před sklizní
40.Pesticidyfungicidy - ochrana proti houbovým chorobám
zoocidy - hubení živočišných škůdců
herbicidy - hubení plevelů
Cukrovka a cukrová třtina
Cukr získáváme z bulvy, melasa je odpadní produkt cukrovaru
Řepařská výrobní oblast - Polabí, Haná
rovinný, mírně zvlněný terén, teplá oblast
Cukrovku začínáme sklízet koncem záři, resp. v první dekádě října, kdy je předpoklad vysoké technologické jakosti bulev a ukončena by měla být do 15. listopadu. Sklizeň cukrovky je ovlivněna cukrovarem (musí zpracovat všechna cukrovka na kterou má cukrovar smlouvu)
Varný typ - má varné vlastnosti ( konzistence dužiny po uvaření)
typ A - lojovité, vhodné na saláty
typ B - polomoučnaté, jako příloha
typ C - moučnaté, kaše a potravinářské výrobky (smažené, sušené, ...)
typ D - silně moučnaté, nevhodné pro lidský konzum
Nejlépe jim vyhovuje přímořské klima (rovnoměrné vydatné srážky a mírné teploty) nebo vyšší polohy v přechodném a vnitrozemském klimatu. Optimální teplota
15-20 °C.
Brambory lze pěstovat ve všech výrobních oblastí ČR, typická je bramborářská výr. oblast Vysočina.
choroba - plíseň bramborová
škůdce - mšice
Hlízu
Vitamin C
Ze stonku
Rosení - oddělení vlákna od pazdeří, trvá 3 - 6 týdnů za činnosti asi 150 druhů mikroorganismů, když je stonek dobře urosený, vlákno by se mělo dobře oddělit a být stříbrné a lesklé
Přadný a olejný
Vydrží 20, 30 i více let na jednom pozemku, účelné je však ponechat porost přibližně 20 let
54. Chmelnice se skládá ze samičích rostlin, rostlina dvoudomá je proto že se vyskytují
samčí a samičí rostliny… to už nechám na vás)
55. Při vaření piva se využívá chmelová hlávka. chmelové pryskyřice (označované takéjako hořké látky) - jsou nejvýznamnější složkou v hlávkách.
- -
fce produkční - produkce rostlinná a živočišná
- na tuto fci navazuje potravinářství
fce mimoprodukční - především fce krajinotvorná
- obě funkce se spolu prolínají
důvodem střídaní plodin bylo zajistit výrobu potravin pro obyvatelstvo a nevyčerpávat a nezatěžovat jednostranně půdní prostředí opakovaným pěstováním jedné a téže plodiny. Proto se po sobě řadily plodiny, které se v nárocích a v účincích na půdu lišily.
únava půdy - stav , kdy se půda jeví nevhodná pro pěstování téže rostliny
příčiny: odčerpání živin, výskyt chorob, dočasná toxikace půdy kořenovými výměšky
všeobecná a pravá únava - ?
opak střídání plodin, několik let se nic nestřídá. Není to výhodné, projevuje se únava
podmítka - mělké zpracování půdy po sklizni, které zanechávají půdu se strništěm a v ulehlém stavu
úkolem je omezit výpar vody přerušením kapilarity. další úkol - likvidace plevelů, podpoření klíčení semen plevelů (vyklíčená semena pak zničíme). Musí být provedena brzy po sklizni - zlepšení podmínek pro orbu, podpora biologické činnosti půdy, zapravení prům. hnojiv, výsev meziplodiny. Hloubka podmítky - mělká, střední hluboká
agrotechnický termín provedení - ?
orba - nejvyznamnější, má rozhodující vliv na celkový stav půdy tj. na fyzikální i biologický. Správně provedená orba půdu drobí, kypří, mísí a obrací.
způsob orby - volíme podle terénu, tvaru a velikosti pozemku
- záhonová - rozdělení pozemku na záhony
- do roviny
- do kola (do figury)
- do svahu
technika - pluhy
- plužní těleso má několik typů odhrnovaček - válcovitá
- kulturní (univerzální)
- pološroubovitá
- šroubovitá
seťové lůžko - ? (podle mě, místo, kam se něco seje), má dvě vrstvy, spodní slehlá, která umožňuje sít do požadované hloubky a vrchní kyprá vrstva, která umožňuje dostatečný přístup vzduchu k osivu a proniknutí klíčku půdou
má mít „tvrdou postýlku, ale měkkou peřinku“
smýkání - smyky - urovná se povrch
vláčení - brány - nakypří se
válení - válce - utužení půdy
? touhle otázkou a její odpovědí si fakt nejsem jistá
tohle je 3. cvičení, které mi chybí, tak to prosím doplňte
pícniny- plodiny, které jsou určené ke krmení přežvýkavců (hosp. zvířat)
vojtěška setá
jetel luční
jetel plazivý
štírovník růžkatý
jílek vytrvalý
jílek mnohokvětý
srha říznačka
kostřava luční
bojínek luční
? kukuřice
číslo FAO je číslo ranosti, určuje dělku vegetační doby hybridu
TTP - zemědělské ( louky, pastviny)
- nezemědělské ( trávníky)
17. - kontinuální pastevní systém - 1 plocha
- rotační pastevní systém
18.
19. hmotnost 1000 semen - dvakrát 500 semen
20. odnožovací uzel - vytváří se asi 15 - 20 mm pod povrchem půdy.
21. ozimé obiloviny - pšenice obecná, žito, tritikale
významný pro pěstování ozimých obilovin je přezimování porostů, schopnost čelit
nepříznivým podmínkám během zimy a v předjaří
jarní obiloviny - oves, kukuřice
22. nejvhodnější vlhkost je asi 14%
23.
24.
25. surovina - slad
finální výrobek - pivo
26. E - elitní
A - kvalitní
B - chlebová
C - nevhodná pro pekařské účely
27. využití žitné mouky na chlebové pečivo a využití na výrobu lihovin
28.
29.
30. ČR - hrách
světa - sója
31. mají schopnost vázat vzdušný dusík prostřednictvím hlízkových bakterií- pokrývají
téměř veškerou svoji potřebu N a obohacují o dusík i půdu pro následné plodiny
32. luskoviny jsou bohaté na vitaminy skupiny B, na minerální látky a na vlákninu
33.
34. řepka olejná
35.
36. dvounulová řepka - snížený obsah kyseliny erukové (retardace růstu a poruchy trávení)
a Glukosinolátů (negativně ovlivňují činnost štítné žlázy a toxicky
působí na játra)
- „00“ se nejvíce pěstuje
37. semeno máku - olej pro jedlé i technické účely
makovina - farmaceutický průmysl, obsah alkaloidů, hlavně morfinu
38.
39.
40. fungicidy - ochrana proti houbovým chorobám
zoocidy - hubení živočišných škůdců
herbicidy - hubení plevelů
41.cukrovka a ?
42. z melasy???
43. řepařská výrobní oblast - Polabí, Haná
rovinný, mírně zvlněný terén, teplá oblast
44. cukrovku začínáme sklízet koncem záři, resp. v první dekádě října, kdy je předpoklad vysoké technologické jakosti bulev a ukončena by měla být do 15. listiopadu.
45. varný typ - má varné vlastnosti ( konzistence dužiny po uvaření)
typ A - lojivité, vhodné na saláty
typ B - polomoučnaté, jako příloha
typ C - moučnaté, kaše a potravinářské výrobky (smažené, sušené, ...)
typ D - silně moučnaté, nevhodné pro lidský konzum
46. nejlépe jim vyhovuje přímořské klima (rovnoměrné vydatné srážky a mírné teploty) nebo
vyšší polohy v přechodném a vnitrozemském klimatu. Optimální teplota 15-20 C.
Brambory lze pěstovat ve všech výrobních obl. ČR, typická je bramborářská výr. obl. -
- Vysočina
47. rakovina brambor, škůdce - háďátko bramborové
48. hlízu
49. ?
50. ze stonku
51. rosení - oddělení vlákna od pazdeří, trvá 3 - 6 týdnů za činnosti asi 150 druhů mikroorganismů, když je stonek dobře urosený, vlákno by se mělo dobře oddělit a být stříbrné a lesklé
52. přadný a olejný
53. 20, 30 i více let na jednom pozemku, účelné je však ponechat porost přibližně 20 let
54. chmelnice se skládá ze samičích rostlin, rostlina dvoudomá znamená, že má dvě části -
- podzemní část - staré dřevo a nadzemní část - nové dřevo
55. při vaření piva se využívá chmelová hlávka. chmelové pryskyřice (označované také jako
hořké látky) - jsou nejvýznamnější složkou v hlávkách
- -
Zkouškové otázky
1. Všeobecné znalosti
Vysvětlete produkční a mimoprodukční funkci zemědělské výroby
Os. postupy – hlavní důvody střídání plodin
Únava půdy – všeobecná a pravá únava půdy.
Definujte pojem monokultura.
Podmítka – význam podmítky, agrotechnický termín provedení.
Orba – význam orbyzpůsoby orby, technika používaná k provedení orby.
Co rozumíte pod pojmem seťové lůžko.
Jaké jsou tradiční technologie předseťové přípravy půdy.
Co to je minimalizačni technologie zpracování půdy a zakládání porostů.
Co jsou pícniny.
Vyjmenujte naše nejvýznamnější jeteloviny.
Jaké jsou hlavní přednosti jetelovin.
Vyjmenujte základní trávy.
Jaká je naše nejvýznamnější jednoletá pícnina.
Co určuje číslo FAO u kukuřice.
Z čeho se skládají trvalé travní porosty.
Vyjmenujte hlavní systémy pastvy a popište rozdíly.
Vyjmenujte 3 nejvýznamnější obiloviny světa.
Jaká jsou dvě nejvýznamnější olejniny světa
Co to je HTS co označuje.
Co to je odnož u obilovin.
Charakterizujte a dejte 2 příklady jarních a 2 ozimých obilovin
Jaká je základní vlhkost pro výkup obilovin.
Vyjmenujte 4 nejvýznamnější světové obiloviny.
Co se vyrábí z jarního ječmene, surovina a finální výrobek.
Jaké znáte pekařské skupiny jakosti u odrůd pšenice.
U jakých polních plodin využíváme tzv. hybridního osiva.
Význam žita jako potraviny.
3 významné dietetické vlastnosti ovsa.
Z čeho jsou kroupy z čeho jsou jáhly.
Jaká je nejvýznamnější luskovina světa a jaká ČR.
Čím jsou výhodné luskoviny jako předplodiny
Na jaké látky jsou luskoviny bohaté – význam jako krmivo.
V čem jsou výhody úponkatých forem hrachu.
Jaká je nejvýznamnější olejnina ČR.
Jaké olejniny je ČR největší pěstitel na světě.
Co to znamená 00 řepka.
Pro jaké dva produkty pěstujeme mák.
Jaké jsou názvy dvou možných biopaliv vyráběných pro pohon spalovacích motorů, z jakých plodin se vyrábějí stačí 1 příklad.
Co to je desikace.
Vyjmenujte základní rozdělení přípravků na ochranu rostlin – pesticidů.
2 nejvýznamnější světové cukrodárné plodiny jsou.
Z jaké části rostliny cukrové řepy se získává cukr.
Jaké oblasti v ČR jsou nejvhodnější pro produkci cukrové řepy.
Jaký je termín sklizně cukrové řepy a proč.
Co to je varný typ u brambor, jaké varné typy znáte.
Kde jsou nejvhodnější oblasti pro produkci sadby brambor a proč.
Nejzávažnější choroba a nejzávažnější škůdce brambor jsou.
Jakou část rostlin konzumujeme u brambor.
Jakého vitamínu jsou brambory pro“euroamerickou civilizaci“ zásadním zdrojem.
Z jaké části rostliny získáváme vlákno rostliny lnu.
Co to je rosení lnu.
Z hospodářského hlediska len dělíme (dva základní typy).
Jak dlouho vydrží na stanovišti produkční chmelnice.
Z jakého pohlaví rostlin chmele se skládá chmelnice, vysvětlete pojem rostlina dvoudomá.
Jaká část rostliny chmele se využívá při vaření piva, jaká je nejvýznamnější složka této části.
Orné půdy na osobu je: svět, EU, ČR
Trend výměry orné půdy (absolutní) Evropa, Svět +všechny ostatní kontinenty
Ze zemské souše je a) orné a intenzivní půdy b) pastvin, luk, lesů, c) devastované půdy
Hlavní zdroje devastace půdního fondu světa jsou
Hlavní plodiny světa seřaďte sestupně: pšenice, rýže, kukuřice, sója
Hlavní agrární dovozce světa je
Hlavní kvalitativní vadou u obilovin plodin je
Výnos, jeho tvorba primárně závisí na
2. agrotechnické znalosti
Agrotechnika základních polních plodin ČR: ječmen, pšen
Vloženo: 25.12.2010
Velikost: 73,83 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Mohlo by tě zajímat:
Reference vyučujících předmětu AAE01E - Obecná fytotechnikaPodobné materiály
- ETA05E - Informatika - Přednaška1,2.pdf
- ETA05E - Informatika - Přednáška 9,10.pdf
- AVA35E - Praktická fyziologie zvířat-kůň - Trávení a vstřebávání - přednáška
- AGA13E - Genetika se základy biometriky - prednaskac.1
- AMA06E - Praktická mikrobiologie - Prednaska_6
- AMA06E - Praktická mikrobiologie - mikrobiologie 3přednáška
- AEA09E - Zoologie - přednáška 26.11
- AEA09E - Zoologie - přednáška 19.11
- AEA09E - Zoologie - přednáška 10.12
- AAA22E - Agroekologie - přednáška 1
- AAA22E - Agroekologie - přednáška 3
- AAA22E - Agroekologie - přednáška 4
- AAA22E - Agroekologie - přednáška 5
- AAA22E - Agroekologie - přednáška 6
- AAA22E - Agroekologie - přednáška 7
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 1
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 2
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 3
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 4
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 6
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 7
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 8
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 9
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 10
- AAA16E - Meteorologie a klimatologie - přednáška 11
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška 1
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška 2
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška 3
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška chem. rakce
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška kinetika chem. rakcí
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška koloidní soustavy
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška kompexní sloučeniny
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška oxidačně redukční rakce
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška prvky
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška roztoky eletrolytu
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška stavba hmoty
- ACA02E - Anorganická a analytická chemie - přednáška termochemie
- ABA05E - Botanika - přednáška 1
- ABA05E - Botanika - přednáška 2
- ABA05E - Botanika - přednáška 3
- ABA05E - Botanika - přednáška 4
- ABA05E - Botanika - přednáška 5
- ABA05E - Botanika - přednáška 7
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 1
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 2
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 5
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 6
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 7
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 9
- AVI02E - Základy fyziologie hospodářských zvířat - přednáška 10
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 1
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 2
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 3
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 4
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 5
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 6
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 10
- AGA19E - Zootechnika - přednáška 11
- AHA16E - FYTO1 - přednáška 5
- AKA06E - Výživa zvířat - přednáška latková a energet. bilance
- ASA17E - Chov skotu a ovcí - přednáška mléko
- ASA17E - Chov skotu a ovcí - přednáška význam chovu skotu
- AAA11E - Základy bioklimatologie - 2.přednáška
- ATA05Z - Pícninářství a pastvinářství - Přednáška26.3.
- ATA05E - Pícninářství a pastvinářství - 3.přednáška
- ATA05E - Pícninářství a pastvinářství - 4.přednáška
- ATA05Z - Pícninářství a pastvinářství - 13.přednáška
- ATA05Z - Pícninářství a pastvinářství - LS-přednáška -1,3
- ATA76E - Pícninářství a pastvinářství - Přednáška 21.4.
- AEA03E - Parazitologie - Přednáška 18
- AVA22E - Anatomie HZ se základy histologie a embryologie - přednáška 1
- AVA22E - Anatomie HZ se základy histologie a embryologie - přednáška 2
- AVA22E - Anatomie HZ se základy histologie a embryologie - přednáška 3
- AGA31E - Genetika a šlechtění hospodářských zvířat - dědičnost na úrovni organismu - přednáška
- AHA09E - Agrochemie - Přednáška 2 - Stavba Atomu
- AAA22E - Agroekologie - prednaska
- AHA09E - Agrochemie - prednaska
- AKA06E - Výživa zvířat - prednaska_latkova_a_energet._bilance
- AKA06E - Výživa zvířat - posl. přednáška
- AKA06E - Výživa zvířat - přednáška Suchdol
- AMA77E - Základy mikrobiologie - souhrna prednaska
- ATA05E - Pícninářství a pastvinářství - 13.prednaska
- ATA05E - Pícninářství a pastvinářství - LS-prednaska_-1,3
- ATA05E - Pícninářství a pastvinářství - Prednaska_21.4.
- AAE01E - Obecná fytotechnika - přednáška
- AAE01E - Obecná fytotechnika - přednáška
- AAE01E - Obecná fytotechnika - přednáška
- AHA71E - Agrochemie - prednaska - biochemie - uvod, bilkoviny
- AHA71E - Agrochemie - prednaska - biochemie - sacharidy
Copyright 2024 unium.cz