- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Hromadně přidat materiály
otazky_ke_zkousce
AKA06E - Výživa zvířat
Hodnocení materiálu:
Vyučující: doc. Ing. CSc. Alois Kodeš
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálvkování ? Co si myslíte o používání vitamínu C ve výživě zvířat ?, které vitamíny lze doporučit do KD pro dojnice , znáte některé látky vitamínům podobné ?
36.Jak je to s využíváním enzymů ve výživě zvířat, znáte některé ? jak je lze podávat, v čem mohou vzniknout problémy
37. Jaká je situace v oblasti využívání stimulátorů ve výživě zvířat, jaké mohou být povahy, kdy se využívají antioxidanty nebo pigmenty, znáte nějaká zchutňovala, regulátory pH či želírující látky ?
38. Co víte o probiotických preparátech, na jaké principu jsou účinné, co to jsou prebiotika ?
39. Minerální látky, způsob stanovení, jejich rozdělení, co to je písek, jaké plní funkce v organismu – obecně, využitelnost prvků závisí na zvířeti a krmivu – jak ? Kolik % asi bývá minerálních látek v krmivech, znáte některé antagonisty či sinergisty ?
40. Pojednejte o nutričně významných makroprvcích, které znáte, jaké plní v organismu funkce, existuje u nich i antagonismus ?, v kterých krmivech je jich největší množství,
41. Pojednejte o nutričně významných mikroprvcích, které znáte, jaké plní v organismu funkce, existuje u nich i antagonismus ?, v kterých krmivech je jich největší množství
42. Kolik lze doporučit soli v KD skotu, prasat a drůbeže, jak se projevuje nedostatek soli, ebeny. přesolení diet, které prvky patří mezi rizikové a inertní
43. Hodnocení dusíkatých látek ve výživě zvířat, jaká se používají jednotky, rozdíl mezi SNL a PDI, na čem závisí velikost syntézy mikrobiálního proteinu v bachoru, co to je degradace a denaturace protein a jaký má význam,
44. Jaké jsou zdroje energie dostupné zvířatům ? Jak se energie krmiv dělí, co to je ME ? K čemu organismus využívá energii
45. Kolik energie vychází z těla ve výkalech, co to je BE, jak vznikají a jak jsou velké tepelné ztráty organismu, čím se nejpřesněji vyjádří energetická hodnota krmiva a čím energetická potřeba zvířete ?
46. Jaké energetické jednotky se používají u jednotlivých druhů zvířat, které živiny mají největší a nejmenší energetický potenciál, energetická potřeba kterých zvířat se vyjadřuje ve SE ?
47. Jak se hodnotí minerální a vitamínová hodnota krmiv, znáte nějaká krmiva se zápornou alkalitou ? Co to je plnivost sušiny , které látky ovlivňují hygienickou závadnost krmiv
48. Krmiva, jejich rozdělení podle 4 kritérií, příčiny živinové variability rostlinných krmiv, nejtypičtější znaky pro rostlinná, živočišná a minerální krmiva
49. Technologické úpravy objemných krmiv před zkrmováním – zelené píce, sena, siláže, okopanin, proč se provádějí, která krmiva se nemusí upravovat před zkrmováním
50. Technologické úpravy jadrných krmiv před zkrmováním, proč se provádějí, která krmiva se nemusí upravovat před zkrmováním, co to je medikace, mechanolýzy či extruze ?
51. Výroba krmných směsí v ČR – historie, současnost, co to jsou pevné a volné receptury,
Které skupiny komponentů v krmných směsí musí být a které nemusí, přibližná rozpětí zastoupení jednotlivých skupin komponentů ve směsích
52.Výrobny krmných směsí – návaznost technologických linek, co se kontroluje při přejímce komponentů do VKS, systémy míchání, konstrukce míchaček a jejich kapacita, roční výroba KS v ČR
53. Konzervace krmiv, důvody, trendy u objemných a jadrných krmiv, čím je dána kvalita konzervovaných krmiv, jakým způsobem lze silážovat krmiva – obecně , co to je silážovatelnost krmiv a čím je dána, proč se dobře silážovaná píce nekazí ?
54. Co to jsou a jak velké jsou zbytné a nezbytné ztráty při silážování, které znaky a vlastnosti silážované pícniny ovlivňují kvalitu výsledné siláže ? O jaké sušině doporučíte zelenou píci silážovat ?Co to je kritická sušina ?
55. Fáze silážního procesu, co to je LKS, CCM a GPS ?
56. Znáte nějaká chemická či biologická aditiva používaná při silážování ? jak se dávkují, na které pícniny se požívají
57. Pohovořte o konzervaci objemných krmiv sušením, jaké znáte způsoby, díky čemu se suchá píce nekazí,
58. Konzervace jadrných krmiv sušením, jaké znáte sušárny, proč se suché krmivo nekazí, obsahuje suché krmivo vodu ?, popř. asi kolik , kdy se využívá konzervace chlazením, popř. čím se chladí
59. Chemická konzervace jadrných krmiv, které chemikálie se používají, v jakých dávkách, proč se takto konzervované krmivo nekazí ?
60. Možnosti konzervace vlhkého obilí, pohovořte o jednotlivých metodách a jejich principu konzervace
Vloženo: 10.01.2010
Velikost: 52,00 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Mohlo by tě zajímat:
Skupina předmětu AKA06E - Výživa zvířat
Reference vyučujících předmětu AKA06E - Výživa zvířat
Reference vyučujícího doc. Ing. CSc. Alois Kodeš
Podobné materiály
Copyright 2024 unium.cz