- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Hromadně přidat materiály
hodnoceni_kvality_silazi_Ib
ATA05E - Pícninářství a pastvinářství
Hodnocení materiálu:
Vyučující: doc. Ing. CSc. Jiří Mrkvička
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálHODNOCENÍ SILÁŽÍ A SENÁŽÍ
1) hodnocení fermentaního procesu
2) hodnocení živinových ukazatel v silážích
3) celkové hodnocení kvality a zaazení do tídy
použita NORMA 2004 (Agrokonzulta Žamberk)
ad 1) hodnocení fermentaního procesu
a) hodnocení smyslového posouzení siláží.
ze smyslového hodnocení mže siláž získat 0-12 bod.
penalizaci provedeme, pokud souet bod bude 6 a mén:
6 bod – penalizace -5 bod
4 body – penalizace -10 bod
mén než 2 body – penalizace -20 bod
Pach (vn)
- po pvodní hmot, aromatický, nakyslý po ovoci…………………….….6 bod
- slab po kyselin máselné, siln kyselý, štiplavý, siln karamelový……..3 body
- fekální, hnilobný, zatuchlý, po plísních, siln po kys. máselné..…………0 bod
2.1. Barva
- po pvodní hmot, s nahndlým odstínem………………………………..3 body
- siln zmnná, siln hndá pi vyšším obsahu sušiny……………… .…..1,5 bodu
- netypická v rzných barevných odstínech až erná………………….……0 bod
2.1.2 Struktura a konzistence
- struktura hmoty zachovalá bez cizích pímsí..…………………………..3 body
- struktura hmoty narušená, konzistence mazlavá, slabé zneištní…….…1.5 bodu
- struktura rozrušená, siln zneištná, plesnivá……………………………0 b
Vloženo: 18.04.2010
Velikost: 443,21 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Copyright 2024 unium.cz