- Stahuj zápisky z přednášek a ostatní studijní materiály
- Zapisuj si jen kvalitní vyučující (obsáhlá databáze referencí)
- Nastav si své předměty a buď stále v obraze
- Zapoj se svojí aktivitou do soutěže o ceny
- Založ si svůj profil, aby tě tví spolužáci mohli najít
- Najdi své přátele podle místa kde bydlíš nebo školy kterou studuješ
- Diskutuj ve skupinách o tématech, které tě zajímají
Studijní materiály
Zjednodušená ukázka:
Stáhnout celý tento materiálPORUCHY PŘÍJMU POTRAVYŘada fyziologů a psychologů hledala odpověď na otázky : Co člověka vede k tomu, aby začal jíst a co k tomu, aby jíst přestal?První předpoklad – pocit hladu vyvolávají stahy prázdného žaludku, ale další studie ukázaly, že hlad pociťují i lidé, kterým byl ze zdravotních důvodů žaludek chirurgicky odstraněnDalší studie se zaměřily na úlohu mozku při regulaci hladu závěry Na regulaci příjmu potravy se podílejí dvě rozdílné oblasti hypotalamu : laterální hypotalamus – iniciuje příjem potravy, destrukce (zničení) této oblasti má za následek, že zvířata přestávají jíst, což vede až ke smrtiventromediální hypotalamus – zastavuje příjem potravy, poškození této oblasti má za následek přejídání (zvířata získala až trojnásobek obvyklé váhy smrt)Po sléze se ukázalo, že se objevují i další oblasti mozku – potřebují informace o tělesném stavu (např. hladina krevního cukru – klesne-li, pociťuje jedinec hlad, hladina lipidů v krvi – málo tuků hlad.)TEORIE ZÁKLADNÍHO NASTAVENÍ zdůrazňuje úlohu tukových buněk při regulaci příjmu potravy – podle této teorie má každý člověk svou přirozenou váhu, kterou jeho tělo automaticky udržujetato váha je určena při narození nebo v prvních letech života množstvím tukových buněk, jejichž počet se mů
Vloženo: 3.08.2012
Velikost: 17,57 kB
Komentáře
Tento materiál neobsahuje žádné komentáře.
Mohlo by tě zajímat:
Skupina předmětu PSY - Psychologie
Podobné materiály
- ZSV - Základy společenských věd - Poruchy spánku
- ZSV - Základy společenských věd - Psychické poruchy a problémy
- ZSV - Základy společenských věd - Vývojové poruchy učení a chování
- PSY - Psychologie - osobnosti a poruchy
- PSY - Psychologie - Duševní poruchy
- BI - Biologie - Minerály, vitamíny, voda, výživa, poruchy přijmu potravy
- PSY - Psychologie - poruchy emocí
- PSY - Psychologie - neurotické a psychotické poruchy
- PSY - Psychologie - Abraham maslow, Schizofrenie a schizofrení poruchy
- PSY - Psychologie - Afektivní poruchy
- PSY - Psychologie - J. C. Piaget, Disociativní poruchy
- PSY - Psychologie - Metální retardace, organické duševní poruchy
- PSY - Psychologie - Paměť, poruchy paměti
- PSY - Psychologie - Pervazivní vývojové poruchy
- PSY - Psychologie - Poruchy osobnosti
- PSY - Psychologie - Somatoformní poruchy
- PSY - Psychologie - Specifické vývojové poruchy řeči a jazyka
- PSY - Psychologie - Úzkostné poruchy
- PSY - Psychologie - Maturitní otázka - 10. Základní rysy sebepojetí, vývoj sebepojetí, poruchy sebepojetí
- E - Ekonomie - Daně, daň z příjmu PO a FO
- UCE - Účetnictví - Daň z příjmů fyzických a právnických osob
- UCE - Účetnictví - Daň z příjmů právnických a fyzických osob
- UCE - Účetnictví - Evidence výnosů a příjmů ve finančním účetnictví
- E - Ekonomie - vliv ceny, prijmu a cen jinych zbozi na poptavku
- E - Ekonomie - Daň z příjmu pávnických osob
- E - Ekonomie - Daň z příjmů fyzických osob
- E - Ekonomie - Daně z příjmů
- E - Ekonomie - Přímé daně, daně z příjmů
- E - Ekonomie - Daň z příjmu
- E - Ekonomie - Daňová soustava, daně z příjmů, DPH
- UCE - Účetnictví - Dan z prijmu FO
- E - Ekonomie - Dan zprijmu
- UCE - Účetnictví - Daňová evidence příjmů a výdajů
- UCE - Účetnictví - Výsledek hospodaření - struktura, podklad pro výpočet základu daně z příjmů
- E - Ekonomie - Daň z příjmu
- E - Ekonomie - vliv ceny, prijmu a cen jinych zbozi na poptavku
- E - Ekonomie - Daně z příjmů
- UCE - Účetnictví - daňová evidence příjmů a výdajů
- E - Ekonomie - Dan z prijmu
- E - Ekonomie - Daň z příjmu
- E - Ekonomie - Danova evidence prijmu a vydaju
- BI - Biologie - Příjem a zpracování potravy u živočichů a u člověka.doc
- CH - Chemie - Štěpení sacharidů při trávení potravy
Copyright 2024 unium.cz